Hypotéka pro všechny


Také toužíte po vlastním bydlení a chtěli byste bydlet v nájmu anebo třeba využít služeb nějaké banky, kde by se třeba získali hypotéku? Takzvaný hypoteční úvěr? Samozřejmě je možný, můžete mít normálně hypotéku jako asi každý člověk. Tak ale hlavně samozřejmě záleží na tom, jestli vy třeba už nejste zadlužení nebo nemáte insolvenci a podobně, nebo třeba jestli toho hodně nesplácíte? Tady hraje opravdu mnoho faktorů, jestli vám potom dají někdy v životě hypotéku anebo nedají. Také vám chci ještě říct, že nejraději hypotéku banky dávají těm lidem, kteří jsou většinou sezdaní anebo je třeba více lidí na splácení hypotéky. To znamená, že když jeden člověk bohužel ze splácení vypadne, tak je tady potom ještě pojistka, že druhý člověk také bude splácet hypotéku.

Bez peněz bydlet nejde.

Například existuje také skvělá a výhodná americká hypotéka bez registru. Proč zmiňuji zrovna americkou hypotéku bez registru? Protože ji mám osvědčenou, tedy já jsem jí ještě neměla, ale chystám se na ní, protože americkou hypotéku bez registru měla moje sestra, kterou už dávno splatila. Říkala, že lepší hypotéku si opravdu vybrat nemohla. Když potom na počítači hledala, jaká hypotéka pro ni bude prý nejlepší, tak všichni jí psali a doporučovali, aby rozhodně neváhala a vyzkoušela americkou hypotéku.

Hypotéka se může vyplatit.

Takovou hypotéku, která je samozřejmě bez registru. Tuto americkou hypotéku bez registru má nyní i můj bratr, už ji splácí deset let a sám říká, že s ní opravdu maximálně spokojený. Prý je rád, že se také nechal ukecat do hypotéky, protože on je takový typ člověka, který by rozhodně nechtěl bydlet v nájmu. U něj rozhodně prý nájem nepřipadá v úvahu a já jsem tak trošku z půlky po něm, protože mě také nebaví platit nájem, nebaví mě platit za něco, co potom nebude vůbec nikdy moje. Platit jenom za to, že tam budu bydlet. Tohle by se mi absolutně nelíbilo, takže jsem ráda, že v budoucnu určitě také na mě přijde řada, kdy také budu mít schválený nějaký hypoteční úvěr.

Peníze musíme mít


Člověk, který právě nemá peníze, musí oželet výdaje, které by jinak třeba i náramně rád uskutečnil. Není mu to příjemné, což se dá lehce pochopit. Ale když se nad tím zamyslíme, není na tom dotyčný ještě až tak zle. Protože jsou tu i jiní, kteří jsou na tom ještě hůř. Ti třeba také ořežou své výdaje, ale ani tím to nevyřeší, protože je i nadále pronásledují nezaplacené účty, které jim nikdo neodpustí. A čím déle někdo neplatí, tím hůř na tom je.

To znamená, že by lidé měli mít vždycky tolik peněz, aby svou finanční situaci zvládali. Každý z nás by si měl vydělávat dost na to, aby zvládnul zaplatit všechno, co se jeho existence týká. Ale praxe ukazuje, že to my lidé často nezvládáme. Naše příjmy prostě nebývají takové, abychom s nimi zvládli všechna svá vydání. A ani uskromňování se někdy nepomáhá.

drobné mince

Takže se dostáváme do finančních problémů. A co děláme, abychom je neměli? Případně abychom je vyřešili dříve, než se na nás podepíší více, než je snesitelné? Pochopitelně si někdy také půjčujeme peníze. I tak se dají naše výdaje zvládat, a jestli hovoří něco proti půjčkám, je to snad jedině skutečnost, že jde jen o časově omezená řešení, která se navíc prodražují vzhledem k nutnosti platit úroky a nejednou i různé další poplatky.

eura bankovky

Ale když půjčku potřebujeme, nemáme ještě jistotu, že ji také dostaneme. Půjčky nám sice nabízí různí poskytovatelé, ale ne každá nabídka je jako nebankovní hypotéka. Když například požádáme o bankovní půjčku, co musíme udělat nejdřív? Doložit své příjmy, nechat si nahlédnout do registrů dlužníků a kdo ví, co všechno ještě. A kolik jenom lidí v tíživé situaci odmítnou, protože se jim tato zjištění nebudou líbit! Ale to naštěstí nikdo u nebankovní hypotéky podstupovat nemusí. A proto tato pomůže mnoha lidem, kteří mají zásadní problémy. Stačí tu dát do zástavy nemovitost a člověk má své jisté.

Česká ekonomika


Ekonomika je v dneÅ¡ní dobÄ› opravdu hodnÄ› důležitá. Já si myslím, že podle mého názoru, kdyby tÅ™eba ekonomika Å¡la stále nahoru a byla by taková lépe funkÄní a lepší, že by to bylo samozÅ™ejmÄ› dobÅ™e. Já sama jsem si kolikrát říkala, že ekonomika by se mÄ›la opravdu hodnÄ› zlepÅ¡it, a to hlavnÄ› tady u nás v ÄŒeské republice, protože kolikrát slýchám, že lidé skoro až breÄí, že nemají peníze, že nemají tÅ™eba peníze na dárky a nebo na potraviny. Pokud lidé nemají peníze na potraviny a na obživu, tak je to samozÅ™ejmÄ› opravdu veliká katastrofa. A nelíbí se mi to. Já sama jsem také dva a půl roku žila opravdu chudÄ›. Sotva jsem mÄ›la na nájem na energie a na jídlo.

Peníze jsou opravdu důležité.

A vím, že tyto Äasy byly těžké a samozÅ™ejmÄ› vím, jak musí to být opravdu hrozné pro ty lidi, kteří v tom žijí stále nonstop. Každý den se budí s obavou, jestli jim zbydou peníze na jídlo a tak podobnÄ›. Taky si vzpomínám jak na moje kamarádka nemÄ›la vůbec peníze pro své dÄ›ti, aby jim tÅ™eba koupila do Å¡koly různé potÅ™eby, jako pastelky a tak podobnÄ›. Za tohle může asi naÅ¡e Äeská ekonomika. Nebo máte jiný názor? ProÄ tÅ™eba nÄ›kteří lidé mají opravdu hodnÄ› penÄ›z a nÄ›kteří lidé zase nemají nic, že nÄ›kteří lidé si létají na Havaji na dovolenou a nÄ›kdo nemá ani na to, aby k rybníku.

NÄ›kdy peníze teÄou proudem.

Podle mého názoru tohle je velice smutné a mÄ›lo by se s tím nÄ›co dÄ›lat. Já vím, že tÅ™eba peníze má ÄlovÄ›k takové, které si vydÄ›lá a nebo jak umí Å¡etÅ™it. Tohle je samozÅ™ejmÄ› pravda, ale nÄ›kteří lidé dokonce také chtÄ›jí Å¡etÅ™it a mít práci. Ale bohužel tÅ™eba na nÄ› vůbec nezbyde. TÅ™eba moje kamarádka má ÄtyÅ™i dÄ›ti a je sama a bohužel jí nikdo nikde nechce zamÄ›stnat, a to kvůli tomu, že má asi malé dÄ›ti. Nevím, jak to bývá, ale nÄ›kdy je to opravdu hodnÄ› složité. Ekonomika je tady stále a bude a záleží jenom asi na nás a nebo na naÅ¡em státu, jak se ekonomika bude vyvíjet. 

Oblíbená matematika


Jako malá holka jsem se moc ráda vyznala v Äíslech a také mÄ› to moc bavilo. Nevím jak vy, ale mnoho malých dÄ›tí právÄ› vůbec nemá rádo Äísla anebo tak podobnÄ›. Já jsem asi ale byla výjimka. Protože moje maminka mi stále dokola opakovala, že u nás v rodinÄ› není vůbec nikdo, kdo by se zajímal o ekonomiku nebo matematiku anebo nÄ›jaká Äísla. Docela hodnÄ› mÄ› to pÅ™ekvapilo, protože jsem z toho byla taková vystraÅ¡ená. ProÄ to asi mám jenom já? A tak samozÅ™ejmÄ› nebylo ani divu a nebylo nikomu divné, že jsem po základní Å¡kole Å¡la studovat stÅ™ední ekonomickou Å¡kolu.

Úspěch by měl být všude.

A svÄ›te div se nebo nediv se mÄ› to na stÅ™ední ekonomické Å¡kole opravdu hodnÄ› bavilo a Å¡lo mi to. A vÅ¡echny pÅ™edmÄ›ty mi Å¡ly skoro samy od sebe a já jsem byla Å¡Å¥astná, že mám nÄ›jakou Å¡kolu anebo takové záliby, které mÄ› opravdu na sto procent baví. Potom jsem Å¡la jeÅ¡tÄ› na vysokou ekonomickou Å¡kolu, tam sice to už nebylo tak extra jednoduché jako tÅ™eba na stÅ™ední zdravotnické Å¡kole anebo na ekonomické Å¡kole, tak jsem si Å™ekla, že se ale budu snažit a samozÅ™ejmÄ›, že jsem vÅ¡echno zvládla na jedniÄku.

Ekonomika je někdy špatná.

Promovala jsem dokonce s vyznamenáním. Já si myslím, že lepší výsledky, jsem si asi přát nemohla. Myslím si, že mnoho lidí si tÅ™eba pÅ™eje, aby také jejich výsledky byly dokonale. Věřte mi, že dokonalost není tak dobrá a že dokonalost vlastnÄ› ani neexistuje, protože každý ÄlovÄ›k si pÅ™edstavuje dokonalost úplnÄ› jinak. A jestli chcete poÄítat dokonale, tak tohle asi musíte. Pokud se zajímáte o ekonomii a o ekonomiku, tak samozÅ™ejmÄ› musíte umÄ›t poÄítat opravdu perfektnÄ›. PoÄítání je tady opravdu hodnÄ› důležité a musí být pÅ™esné, jinak by to nebyla ekonomie a ekonomika. PozdÄ›ji jsem ale zjistila, že vlastnÄ› moje prababiÄka, tak ta by mÄ›la ráda matematiku a její manžel taky. Byl to můj pradÄ›deÄek, takže jsem si Å™ekla, že jsem to asi zdÄ›dila jeÅ¡tÄ› takhle po nich. 

Sháníte peníze?


My všichni chceme žít. A když už žijeme, chceme žít maximálně spokojeně. K čemuž jsou nám mimo jiné potřeba i peníze. Jak se totiž jistě shodneme, bez nich by se nám nikdy dost dobře nežilo, protože bychom si nemohli kupovat zboží a využívat služby, o které máme z nejrůznějších důvodů zájem. Ale zatímco o dostatek peněz stojíme, v každodenním životě jejich dostatku docela často nedosahujeme. Chceme mít dost peněz, ale to, co si vyděláváme, mnohokrát naše nutné výdaje nepokryje, o výdajích, které jsou postradatelné, už ani nemluvě.

americké dolary

A co s tím? Co děláme, když jsou nám zapotřebí peníze, jenže se k nim nedokážeme dostat? Pochopitelně ještě usilovněji pracujeme, je-li ta možnost. A když podobnou možnost nemáme nebo nám ani přivýdělek navrch nestačí? Potom je na čase pomýšlet i na půjčku.

Ale o půjčce a jejím získání nestačí jenom uvažovat. Kdo ji chce využít, musí najít někoho, od koho ji lze získat, a také musí dotyčného půjčujícího přesvědčit, že mu peníze také vrátí. A to tak, jak se to ujedná.

americké dolary

Mnoho zájemců o půjčky ale není v pozici, která umožňuje prokázat nezbytnou bonitu. Spousta lidí si chce půjčit právě proto, že nemá vysoké příjmy, jež jsou u žadatelů požadovány bankami. A spoustě lidí maří šance i záznamy v registrech dlužníků. A protože i nedokonalí žadatelé touží po půjčkách, jsou tu i nebankovní hypotéky, mající své jednoznačné přednosti.

Když se bere nebankovní hypotéka bez registru, nemusí se nikdo ze žadatelů bát, že by ho složitě prověřovali a pak ho odmítli třeba kvůli zmíněným záznamům v registrech dlužníků. Nebo kvůli skoupým příjmům. U nebankovní hypotéky jde o něco jiného. Pokud se u této bavíme o podmínkách jejího získání, je zde nezbytné vlastně jenom mít nějakou vlastní nemovitost a využít ji jako záruku. A sotva se tak stane, nebankovní poskytovatel takových hypoték vyhoví. A problémy jsou pryč.

Když nemá podnikatel peníze


Podnikání má určitě své přednosti. Ale má také své nedostatky. A proto se do něj někteří lidé s nadšením pouštějí, zatímco jiní se mu raději vyhýbají a nechávají se někde zaměstnat. Podnikatelé totiž mají naději na značné příjmy, jaké jim mohou obyčejní zaměstnanci jedině závidět, a také mají značnou volnost, co se jejich práce týká, ale na druhou stranu jim nikdo takové záviděníhodné příjmy nezaručuje, ani kdyby pracovali od rána do večera. A tudíž se stává jak to, že mají podnikatelé peněz na rozdávání, tak i to, že někdy dokonce nevědí ani to, zda se jim vůbec podaří udržet jejich podnikání při životě.

cizí peníze

Taková už je realita podnikatelského života. A znamená to snad, že když si podnikatelé pro sebe a svou firmu nevydělají dost peněz, krachují a s podnikáním končí? To ne. I kdyby se momentálně nevedlo nejlépe, snaží se takoví lidé udržet své firmy v chodu. Protože nechtějí vzdát to, co má ještě naději na lepší budoucnost.

Jenže to znamená sehnat si ještě nějaké peníze někde jinde. A kde? Kdo podnikatelům ve složité situaci pomůže?

cizí peníze

No kdo asi? Přece nějaký poskytovatel půjček. Když je těmto zle, peníze si zkrátka půjčí, investují je a pak splácejí. Samozřejmě ale jedině tehdy, když je jim někdo ochoten půjčit. A věřte mi, že přesvědčit někoho, aby půjčil ne zrovna úspěšnému soukromníkovi, není hračka. Většina finančníků se chce nejprve přesvědčit, zda má žadatel o půjčku dostatečně vysoké příjmy, pak se zajímá o registry dlužníků a pak žádost zamítá, pokud zjistí něco, co nevypadá dost dobře.

Ale nebankovní společnost a její nebankovní hypotéka bez registru takové potíže nepředstavuje. Takovou hypotéku dostane každý, kdo se za ni zaručí nemovitostí. A když řádně splácí, má po starostech. A protože je právě to situace, ve které podnikatelé touží být, není divu, že si tolik soukromníků právě nebankovní hypotéky bere.

Peníze jsou nezbytnost


Určitě i vy už jste někdy okusili, jaké to je, když člověk nemá dost peněz. Není to nic divného, protože peníze se rozkutálejí raz dva, i kdyby jich měl člověk sebevíc. A sebevíc jich my obyčejní lidé obvykle nemáme. Spíše jich míváme málo, a pak je někdy jejich nedostatek i jenom otázkou času.

Může se tedy snadno stát, že i když po tom ani trochu netoužíme, stane se, že se dostaneme až do finanční tísně, kdy máme peněz málo nebo už třeba nemáme vůbec žádné. A jediné, co je v takové chvíli jisté, je to, že musíme situaci napravit, abychom nestrádali.

americké dolary

Jenže scházející peníze často jen tak někde neseženeme. Ne vždycky si je přivyděláme, když je to třeba, a často ani nenajdeme nějakou zapomenutou finanční rezervu, protože i s našimi úsporami to bývá mnohdy všelijaké. A jak potom nestrádat nedostatkem?

Jedna možnost by se nabízela. A tou je půjčka. Je sice známo, že jde jenom o dočasnou pomoc, že peníze, které takto získáme, musíme zase vrátit, ale někdy i to přijde k duhu. A tak se v nouzi třeba rozhodneme o právě takovou pomoc požádat. Někdy si vybereme půjčku, která by se nám nejvíc líbila, která by byla po všech stránkách dokonalá, někdy si (je to hloupé, ale i to se stává) vybereme dokonce jenom namátkou, a doufáme, že se nám pomoci dostane. Jenže pak přijde rozčarování, když je nám třeba bankovní půjčka upřena. Když o ni požádáme, ale nedostaneme ji.

americké dolary

A co si počít potom? Jistě, můžeme takové bance spílat, ale to nám nepomůže. Daleko lepší je zkusit to někde jinde, tam, kde se spíše uspěje. A takovým případem bývá nebankovní hypotéka nebankovnihypoteky.net, u které žadatele neodmítnou, pokud se zaručí za splácení nemovitostí a je na tom aspoň natolik dobře, aby zvládal splátky.

Nebankovní hypotéky jsou tedy volbou mnoha nedokonalých žadatelů. Kteří potřebují půjčku, ale jinde by ji stěží dostali.

Peníze na vlastní hnízdo


Věděli jste o tom, že vy si klidně můžete vzít také americkou hypotéku bez registru? Pokud o tomhle vůbec nevíte, tak klidně v každé bance se dozvíte více informací o tom, jak získat hypotéku anebo co to znamená americká hypotéka bez registru. Také si ještě vzpomínám na svého bratra a jeho přítelkyni, jak oni stále dokola opakovali, že by si také chtěli už pořídit vlastní bydlení. Oni už šest anebo už sedm let bydleli v nájmu, kde platili opravdu vysoký nájem. A když jsem jim řekla, že vy vlastně mohli splácet hypotéku, ještě levněji, než platí nájem, tak oni začali o tom přemýšlet.

Jak peníze na bydlení jsou nutné.

Protože mi řekli, že vlastně, když si vezmou hypotéku, tak už si propočítali, že ušetří až dva a půl tisíce korun měsíčně. A to, když by spláceli pouze jenom hypotéku. Podle mého názoru tohle je opravdu výhodné. A tak jsem bratrovi a jeho přítelkyni řekla, že by nebylo od věci, kdyby třeba šli do banky a zeptali se tam na americkou hypotéku bez registru. Mnoho lidí si myslí, že americká hypotéka bez registru může být opravdu nekvalitní. Ale také si bohužel lidé myslí, že to může být podvod. Jenomže mi opravdu dáte za pravdu, protože já sama už mám americkou hypotéku bez registru ověřenou, a to už dvakrát, protože moje teta a dokonce také ještě jedna moje sousedka už americkou hypotéku bez registru mají.

Umíte ušetřit peníze?

A obě dvě mi říkají, že jsou maximálně spokojené, protože americká hypotéka bez registru má opravdu mnoho výhod. Také se dozvíte, že americká hypotéka bez registru se vám určitě vyplatí, protože má mnoho výhod. Já sama jsem se dozvěděla, že právě s americkou hypotékou bez registru se také můžete takhle snadno dohodnout s bankou, že si také můžete dohodnout nějaké nižší splátky. A řekněte mi, kdo by nechtěl nízké splátky? Pokud toužíte po vlastním domě nebo bytě, tak samozřejmě můžete si vybrat jakoukoliv hypotéku. Ale já sama za sebe doporučuji právě americkou hypotéku bez registru, která je opravdu výhodná.

Česká ekonomika


Já si vážnÄ› myslím, že dneÅ¡ní ekonomika na tom není tak úplnÄ› nejlépe, ale samozÅ™ejmÄ› jsou zase takové situace, kdy tÅ™eba ekonomika je taková, že podle nÄ›Äího názoru zase ve skvÄ›lé kondici. Kdybych tÅ™eba mÄ›la pÅ™idat svůj názor, tak si myslím, že asi nebude tak optimální, jak by si mohlo lidí přálo. Nebo vy si myslíte, že naÅ¡e ekonomika a naÅ¡e finance v naší republice jsou naprosto skvÄ›lé a jsou naprosto v pořádku? Já si myslím, že tohle si myslí opravdu jenom málokdo, kdybych opravdu mÄ›la brát ohled sama na sebe, tak já bych tohle úplnÄ› celé zmÄ›nila. Já si myslím, že stát nevede naÅ¡i republiku tak dobÅ™e, a tak reprezentativnÄ›, jak by to mÄ›lo být.

Vyznáte se v Äeské ekonomice?

Já si myslím, že je opravdu mnoho států, jako například Å výcarsko, které je na tom opravdu lépe než naÅ¡e republika anebo jak také ostatní evropské státy. Kdybych tÅ™eba mÄ›la říct, co bych zmÄ›nila já, tak já bych samozÅ™ejmÄ› zmÄ›nila vÅ¡echny různé přístupy i k naÅ¡emu životu a také k naÅ¡emu hospodaÅ™ení. To je také kvůli tomu, jaký je import a jaký je export a tak podobnÄ›. I tohle má opravdu veliký vliv na to, jak je na tom vede naÅ¡e republika. NaÅ¡e Äeská ekonomika je podle mého názoru docela taková opuÅ¡tÄ›ná a mÄ›lo by se s tím nÄ›co dÄ›lat.

Ekonomika se musí udržovat.

Jenomže když takhle koukám na televizi anebo Ätu různé zprávy anebo noviny, tak tam vždycky píšou spíše takové vÄ›ci, jako kdyby to absolutnÄ› nikoho nezajímalo, jako kdyby to snad zajímalo jenom nás obyÄejné obÄany anebo tÅ™eba například mÄ›. Dokonce i moje máma a moje babiÄka se o tohle také zajímají, dokonce i můj dÄ›deÄek říká, že kdyby byl ve vládÄ› a kdyby byl ekonom, že by tohle absolutnÄ› celé zmÄ›nil a že by to celé pÅ™edÄ›lal, protože prý náš Äeský ekonomický systém je prý velice dlouhodobÄ› neudržitelný. A já si tohle myslím také, a to nejsem vůbec žádný ekonom. A nemám ani ekonomické vzdÄ›lání.Â